Mooie ideeën!!

Door het stromende water worden schelpen vaak beschadigd en vind je zelden een gaaf exemplaar. Ook mensen raken door hun leven beschadigd. Laat je dat toe? Of wil je er mee aan het werk? Maar hoe dan? Maartje Wietske vertelt er over.

Deel dit bericht

Dit voorjaar waren we een weekendje weg en het was ‘even helemaal niks’.
Even helemaal niks is voor ons als twee bezige bijen een hele opgave -dacht ik-, daarbij is het echt af en toe gewoon nodig.
Zie jij het ook voor je? Heerlijk aan het strand, waar een diversiteit aan schelpen ligt, zo ver je oog maar kan zien, wat prachtig mooi.
Wij zijn als kinderen zo blij.

Lopend en mijmerend langs de vloedlijn komen de mooiste ideeën binnen.
Ineens zie ik één hele gave schelp die ik oppak en bekijk, er is geen stukje weg, geen barstje te zien, niks, helemaal gaaf!
De rest van de schelpen hebben allemaal wel wat; een stukje eruit, een barstje een gaatje en ook die zijn mooi!

En daar is ze dan, een mooie metafoor:
Hoe is dat bij mijzelf, ben ik helemaal gaaf of, wat zie ik, wat ‘mankeert’ er aan mij? 
Ja hoor, aan mij mankeert (ook) genoeg. Zie of merk ik iets aan mijzelf, dan zoek ik wel de diepte op om te helen, want ik wil graag verder.
Verder met mezelf ontwikkelen, meer leren, oude zaken loslaten die mij niet meer dienen en nieuwe ideeën ten uitvoer brengen.

Hier word ik altijd erg blij van.

Niet dat het gemakkelijk was hoor, mezelf aanpakken of met behulp van iemand anders de diepte in. Het spreekwoord is niet voor niets: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
In mijn gereedschapskist zitten inmiddels mooie tools, je las er al over in mijn vorige blogs.

De mensen die bij mij komen hebben de intentie om met zichzelf aan de slag te gaan. Dat is heel belangrijk en essentieel, anders kom je geen steek verder, welk stukje gereedschap ik ook aan zal dragen. Het begint met de keuze om echt naar jezelf te willen kijken en onderzoeken. Wil je dat niet, dan is het een verloren werk of een verloren race.

Als je wilt winnen met bijvoorbeeld hardlopen, dan zal je toch echt heel hard moeten lopen, anders win je niet.

Logisch zal je denken, echter dit geldt ook voor innerlijk werk, al lijkt een pilletje de oplossing voor jouw pijn. Jouw blokkades worden niet opgelost met pillen alleen, wel door het te doorleven, doorvoelen.

Maak je een afspraak met mij, dan moet je wel jouw blokkade of oude pijn onder ogen willen zien, anders kunnen we, bij wijze van spreken, beter lekker uit eten gaan. Met een grote dosis humor gaan we jouw beschadigde “schelp” aanpakken. Want uiteindelijk heeft iedereen wel pijnpunten.
Degene die zegt dat hij of zij het allemaal wel weet en niks mankeert, zou juist met veel liefde op de behandeltafel mogen gaan ontspannen.
Deze mensen hebben vaak de meeste issues en leggen de problemen vaak buiten zichzelf, dus bij een ander.

Door een weekendje even niks en schelpen zoeken kom ik tot zo’n mooi stukje schrijven.
Ik help je graag met dat, wat voor jou op dit moment belangrijk is.

Liefdevolle groet,

Maartje Wietske

Meer Mimosaatjes

Maandelijks schrijf ik over mijn praktijk. Op deze pagina vind je nog meer Mimosaatjes! Gebruik het filter om Mimoosaatjes te vinden die voor jou interssant zijn.

Massage

Een massage ontvangen, hoe heerlijk is dat. Ik vind het mooi om een massage te geven en doe dat met hart en ziel.

De maand Mei is de maand van de vrijheid. Je mag denken, zeggen en doen wat je zelf wilt. Maar échte vrijheid zit vooral tussen je oren. Laat los om te kunnen groeien...

Ik ben thuis…

Thuiskomen is het mooiste dat je je zelf kunt geven. Ik gun het iedereen. Voor jou dit gedicht...

Of vraag informatie via dit formulier

Contact

Contact met MAartje Wietske
Foto: Luc Karsten

Wil je liever contact via mail? Verstuur dit formulier met jouw vraag of opmerking en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

Scroll naar boven