Heb jij last van overbeharing?

Weg met ongewenste haargroei

Er is meer mogelijk dan je denkt. 

Overbeharing is een veel voorkomend probleem, dat bij mannen en vrouwen voorkomt. Overbeharing kun je beschrijven als haargroei op plekken waar je dit niet wilt hebben. Zoals gezichtshaar, borsthaar, rughaar, buikhaar, beenhaar, schaamhaar of okselhaar.

Overbeharing kan verschillende oorzaken hebben:

  • hormonale veranderingen;
  • erfelijkheid;
  • medicijngebruik;
  • onderliggende ziekte.

Sommige mensen vinden dit niet erg, maar anderen kunnen er veel hinder van hebben.

Dit geldt voor vrouwen, maar ook voor mannen. Het kan gevolgen hebben voor je zelfbeeld en je zelfvertrouwen. Misschien voel jij je wel minder aantrekkelijk en word je door de ongewenste haargroei beperkt in je kledingkeuze. Het beperkt je direct in je sociale leven.

Ook kan overbeharing leiden tot fysieke klachten, zoals huidirritatie, ingegroeide haren, ontstekingen of zelfs infecties.

Kortom, overbeharing is een probleem. Het is niet alleen een cosmetisch probleem, maar ook een psychologisch en soms een medisch probleem.

Het is mogelijk om iets aan jouw ongewenste haargroei te doen. Er zijn diverse behandelmethodes, zoals epileren, suikeren of elektrische ontharing. Een behandelmethode wordt altijd afgestemd op jouw voorkeur, budget en het haartype. 

Regelmatig krijg ik mensen in mijn praktijk, die doorgestuurd zijn door hun huisarts. Dan is er ook vaak een vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering mogelijk.

Heb jij ongewenste haargroei en wil jij hier van af? Maak dan een afspraak. We kijken samen wat jouw probleem is en maken een behandelplan. Een behandelplan bestaat uit een aantal behandelingen en kan soms wel enkele maanden tot een jaar duren.

Onzeker

Ben jij onzeker of schaam jij je voor jouw overbeharing?

Infecties

Haal jij zelf je haartjes weg, maar krijg je huidirritatie of ontstekingen?

Onbereikbaar

Heb jij haren op een plek zitten waar je zelf niet goed bij kunt?

Behandelingen

Suikeren

Suikeren is zeer geschikt voor de gevoelige huid zoals je gezicht, oksels, bikinilijn of voor een strakke rand bij baardgroei. 

Het waxen van benen

Waxen

Dit wordt ingezet bij het harsen van benen of grotere oppervlakten van de huid.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is zeer geschikt voor het verwijderen van ongewenste haren in het gezicht. 

Epileren

Epileren

Dit wordt toegepast bij wenkbrauwen en gezichtshaar.

Vergoeding kosten

Bij ernstige overbeharing is het mogelijk dat je voor een vergoeding in aanmerking komt. Check hiervoor de voorwaarden van jouw ziektekostenverzekering. Want de kosten worden alleen gedekt als je aanvullend bent verzekerd. En de vergoeding is per ziektekostenverzekering verschillend.
Er is altijd een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. 

Methodes

Suikeren

Suikeren is het verwijderen van haar met behulp van suikerpasta. Dit is een mooie – en minder pijnvolle manier – om haar te verwijderen. Dit doe ik door een een bolletje suikerpasta op jouw huid te smeren, waarbij ik er goed op let dat ik dit tegen de groeirichting van je haar in doe. Daarna trek ik de hars er weer af – in de richting van de haargroei -, waarbij de haartjes meegetrokken worden. De pasta wordt aangebracht met een spatel of met mijn vingers. Het voordeel van suikeren is, dat de pasta niet op de huid blijft plakken. Als er wat suiker aan je huid blijft plakken, dan is dit eenvoudig te verwijderen met water. Suikeren is minder pijnvol dan waxen. 

Waxen

Voor grotere stukken huid maak ik gebruik van een waxapparaat. Hierbij wordt verwarmde hars met behulp van een apparaat op de huid aangebracht. Met behulp van een strip worden de haartjes tegen de groeirichting in van de huid getrokken. 

Elektrisch ontharen

Bij het elektrisch ontharen maak ik gebruik van de Apilus. Dit is een multi-inzetbaar elektrisch apparaat. Naast het weghalen van huidoneffenheden, kan dit ook ingezet worden bij het ontharen. Door een hele kleine naald in het haarzakje te steken en daar een kleine hoeveelheid elektriciteit door te sturen, wordt de kiemcel, die verantwoordelijk is voor de groei van de haar, vernietigd. Zo komt deze haar niet meer terug. Deze behandeling wordt helemaal afgestemd op jouw haartype en het behandelgebied van het lichaam. 

Lees ook mijn blog die ik hierover geschreven heb.

Epileren

Met behulp van de pincet worden overtollige haartjes handmatig verwijderd. 

Klanten vertellen

Voor vragen of meer informatie:

Gratis adviesgesprek

Heb jij een vraag of wil jij meer informatie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. In dit gesprek gaan we in op jouw vraag en kijken we wat de beste behandeling of aanpak voor jou is. 

Wacht niet langer en neem contact op!

Scroll naar boven